Portfolio Mart Willocx
P&O3: BikeBuddy
De opdracht voor P&O3 (probleemoplossen en ontwerpen) was om een datatracker te bouwen om fietsfanaten te helpen om hun prestaties bij te houden en te verbeteren. Tijdens het project heb ik me voornamelijk gefocust op het ontwerpen en programmeren van de datatracker, opgebouwd uit een Raspberry Pi en een aantal sensoren. De software werd ontwikkeld met uitbreidbaarheid als doel.
Friends Visualiser
Een python programma geschreven voor het visualiseren van vrienschappen op Facebook. Het doel van het programma was om de vriendschappen tussen mijn Facebookvrienden onderling op een duidelijke manier weer te geven en relaties te gaan ontdekken. Een van de schokkende ontdekkingen was dat mijn buurvrouw op kot een jeugdvriendin van mijn nicht blijkt te zijn! Door gebruik te maken van de nu uitgefaseerde Graph API van Facebook werden de vriendenlijsten van je vrienden vergeleken; dit ging tot in de 2e graad zoals hieronder weergeven: de mensen in het groen zijn gemeenschappelijke vrienden van Michiel Van Gompel en andere vrienden van mij!
Domoti-Kot: Wekker
Ochtendhumeur? Geen punt meer! Deze wekker opgebouwd rond een Raspberry Pi simuleert een normale zonsopgang en wekt je dan met natuurgeluiden of een leuk muziekje. Wanneer je dan besluit om toch nog even te blijven liggen, maakt de wekker handig gebruik van de services van de vrt om het allerlaatste nieuws binnen te halen en je dit ten gehore te brengen!
Geschreven in Node.js
Demo 1: Lichten en muziekjes:
Mart.willocx.be
Een website speciaal gebouwd voor experimenten inzage webontwikkeling. Een korte samenvatting omvat een pakket in javascript voor te tekenen op het html5 canvas, een site ontwikkeld voor de buurjongens, een script voor het ophalen van info van alle boeken die ik ooit leende in de bib en een mp3 speler voor in de browser!
Ook is het mogelijk om me te mailen op het adres mart(at)willocx.be!

Mart.willocx.be